Lucia med tärnor sprider ljus och värme i Alingsås

Foto: Filip Landqvist Alingsås Tidning

Luciatruppens framträdanden här i Alingsås har varit en uppskattad aktivitet under många år. Traditionen har hållits vid liv genom samarbete mellan Lions Club och Alingsåsarna själva.

Men i år är förutsättningarna annorlunda. Vi ställer in oss i ledet vad gäller att hålla nere smittspridningen. Vi har ingen Luciauttagning, ingen kröning i kyrkan och heller ingen tomteparad med den populära bilkortegen med luciatruppen.

Fjolårets luciatrupp har lovat att ställa upp under ett antal dagar vid Luciatiden. De trivdes så bra med luciaaktiviteten ifjol att de gärna vill göra ett antal luciabesök i år på ställen där de kan uppträda coronasäkert såväl för åhörarna som för dem själva.

Vi planerar därför att förutom ett antal fysiska besök även anordna digitala besök för er som inte kan samlas i stora grupper men ändå vill ha en ’mysig’ stund tillsammans.

Så välkomna med förfrågningar om såväl fysiska som digitala besök. Kontakta vår Luciakommitté på telefon 0707-73 55 47 (Tommy Grapenholm) eller mejla oss på lucia@lionsalingsas.se

De medel som Lions inbringar i denna aktivitet används i sin helhet till hjälp för barn och ungdomar i Alingsåsområdet.

Se här kröningen 2019 i repris: https://youtu.be/emi-1_A6FGI

Läs mer om Alingsås Lucia