25.000 kr till Lions cancerfond Väst

Lions Club Alingsås överlämnade vid en ceremoni i fredagskväll en gåva på 25.000 kr till Lions Canerfond Väst. Fonden är en ideell insamlingsstiftelse som startades av lionklubbarna i västra Sverige år 2010 och insamlade medel satsas i patientnära cancerforskning. Cirka tre miljoner kronor har samlats in från starten och bidragen kommer förutom från lionklubbarna även som minnesgåvor, donationer och testamenten.
Bidraget från alingsåsklubben bestod av överskottet från Ankjoggen under Potatisfestivalen och lite tillskott från klubbkassan.

Innan checken överlämnades från klubben genom Per Wiger till Lars Göran Larsson som är lions representant i fondstyrelsen, hade publiken fått en summering av läget för lasarettsbygget av Per Wiger, som är chefläkare. Professor Per Karlsson, överläkare på Onkologiska kliniken på Sahlgrenska sjukhuset berättade om sin forskning inom bröstcancerområdet och publiken fick ställa frågor kring vad som är på gång inom bröstcancervården. Per Karlsson avslutade med att betona vikten av den patientnära bröstcancerforskningen inom sjukvården i Västsverige där medel från Lions Cancerfond Väst har en stor betydelse.
På bilden: Per Wiger överlämnar gåvan tillLars-Göran Larsson