VEM BLIR ÅRETS LJUSHUVUD?

Lights in Alingsås har börjat och det är dags att utse Årets ljushuvud för fjärde året i rad. Det är ett samarbete mellan Alingsås Energi, Alingsåshem, Lions i Alingsås och Alingsås TIdning som vill uppmärksamma dem som bidrar till en ljusare vardag för sina medmänniskor.

Foto: Bossa Åström, Aliingsås tidning
Foto: Bosse Åström, Aliingsås tidning

Vi vill lyfta upp det goda och det positiva. Det är roligt att vara med och leta upp det, säger Eva Sundberg, kvalitetschef hos Alingsåshem, som är nya i det här samarbetet. Både hon och Alingsås Energis marknadschef Inga-Lena Ström Löfqvist tycker att arrangemanget passar in i samband med Lights in Alingsås. – Ja, detta är en annan dimension av ljus, säger Inga-Lena Ström Löfqvist.

Vi söker en person i Alingsås kommun som bidragit till en ljusare vardag – för någon annan människa, för sin förening, sin arbetsplats eller på något annat sätt. Priset till årets ljushuvud är dels 5 000 kronor, dels ett fint vandringspris i glas av Alingsåskonstnären Carina Melander.

2010 delades priset ut för första gången. Det var Elly Grönberg, som under många år gjort insamlingar och ordnat hjälpsändningar till Litauen.

Året efter delade idrottsledarna Camilla Svantesson och Pia Nordh Stark på hederstiteln, prispengarna och vandringspriset. De premierades för sitt arbete i Alingsås KIK. Årets ljushuvud 2012 blev nattvandraren Antonio Santos.
Den som nominerar det segrande förslaget blir också en vinnare, nämligen av en weekendvistelse på hotell värd 2.000 kronor.

Nominera ditt Ljushuvud via Alingsås Tidning (Stängd)

2013-11-04:
2013 års Ljushuvud blev Gösta Dahn!
Se artikel i Alingsås Tidning