Lions satsar 50.000.- | Månadsmöte november 2017

Vid Lions Clubs novembersammanträde var klubbens internationella och nationella åtagande i fokus.

Cirka 70 procent av vad klubben får in under året går tillbaka till olika projekt och behövande i Alingsås. Resterande satsas på internationella och nationella projekt. Ett sådant nationellt projekt är stöttningen av barndiabetesfonden, som delar ut medel till forskningen kring barndiabetes. Lions i Sverige är största bidragsgivare till Barndiabetesfonden och då förra veckan var den internationella diabetesveckan, anslog klubben 25.000 kr till fonden.

25.000 kr anslogs även till projektet ”De bortglömda barnen”, där Lions hjälper flyktingfamiljer och deras barn i ett flyktingläger i Adana i Turkiet nära syriska gränsen med mat- och hygienpaket, tält, duschar och andra sanitära nödvändigheter,samt skolmoduler som blir skola för barnen, där lokala volontärer undervisar. Leif Niord, en gång medlem i Alingsåsklubben, ser på plats till att projektet fungerar på bästa sätt.

I övrigt rapporterades att ljusväggsaktiviteten nu är avslutad och har givit ett gott tillskott till aktivitetskassan och att julgransaktiviteten på Vimpeln ligger i startgroparna. Luciakommittén rapporterade att kommande fyra veckor är det fullt upp att göra för lejonen. Närmaste lördag med luciaröstning på stan, kröning, tomteparaden och ett par intensiva veckor med lussande runt om i Alingsås.

Mötet gästades av distriktets 2:e vice ordförande Östen Byström från LC Nossebro och hans hustru.


Luciaröstning på stan