Tack alla sponsorer!

Lions Luciaaktivitet 2018Luciatruppens framträdanden här i Alingsås har varit och är fortfarande en alltid lika uppskattad aktivitet. Traditionen hålls vid liv i ett samarbete av Lions Club och Alingsås Tidning.

De i truppen ingående flickorna har övats av sångpedagogen Kerstin Karlsson, som enligt de många åhörarna verkligen lyckats i sitt arbete med truppens prestationer. Trots krävande skolarbete under tiden har de utfört sina framträdanden på ett lysande sätt, vilket vi alla fått stort erkännande för. Luciaaktiviteten blev även detta år framgångsrik vad gäller insamlade penningmedel. Totalt inbringade aktiviteten ca 170.000 kr, som Lions därmed kan förmedla till behövande. Redan i årets julgåvor har 120.000 kr delats ut till behövande barn och ungdomar i Alingsås allt enligt önskemål och fördelning av skolkuratorer, skolsköterskor mfl.

Vi tackar alla de företag och organisationer som lämnat bidrag av olika storlekar direkt till Lions Club samt för alla de personliga gåvor som lämnats till Luciatruppens insamlingsbössor. Vi riktar också ett stort tack till de företag som på olika sätt sponsrat verksamheten.

Ett speciellt och stort tack riktar vi naturligtvis till de mycket trevliga och duktiga tjejer som ingått i truppen och som utfört ca 80 besök under de två första veckorna i december. Vi tackar också deras familjer för skjutsningar tidiga morgnar och sena kvällar samt till skolledningen som gett ledighet vid tider för deras aktiviteter med oss i Lions.

Lions Club Alingsås

Alingsås Lucia igång

Nu är Alingsås Lucia med tärnor igång och glädjer ung som gammal med sina ljus och vackra sånger. En välsjungande grupp som Kerstin Karlsson, vår nya medhjälpare jobbat med. Linnéa Sunnaas-Rosenius blev vald till årets lucia. Hennes tärnor är Anna Hjortstam, Ella Rowlands, Agnes Svantesson, Freja Rankin, Karin Eriksson och Anna Gärdin.
Efter två lördagar på stan med  bösskrammel var det dags för kröningen i Landskyrkan. Kröningstalare var Kommunfullmäktiges ordförande Kristina Grapenholm. Sedan var det dags för alingsåsarna att få en glimt av Alingsås Lucia och lyssna på luciasångerna på Tomteparaden. Nu är det full fart med ca 100 framträdanden närmaste veckor. Bilderna är från kröningen och innan starten på Tomteparaden, med flickorna tillsammans med chaufförerna från Börjessons Bil

Fredsaffischtävlingen avgjord

Under hösten har skolor med klasserna åk 4-7, bjudits in att delat i Lions världsomfattande teckningstävling på temat: ”Vänlighet har betydelse”. I Alingsås deltog flera skolor med liv och lust och skapade fina konstverk på temat. Bäst lyckades en grupp elever från Lendahlskolan som med sitt bidrag fick 3.000 kr till klasskassan. På andraplats kom Noltorpskolan och på tredje en annan grupp från Lendahlskolan och de belönades med 2.000 kr respektive 1.000 kr till klasskassan. Sammanlagt 17 bidrag hade juryn att ta ställning till. Lendahlsskolans teckning gick sedan vidare som bidrag från Lions väst till riksfinalen.

 
1:a pris Lendahsskolan                   2:ra pris Noltorpskolan                                    3:je pris Lendahlsskolan

Rapport från november månads möte

Vid alingsåsklubbens senaste månadsmöte kunde årets president Johan Melin konstatera att klubben nu är inne i en intensiv period. Först att avrapportera var Ljusväggskommittén som kunde sammanfatta årets ljusvägg vid Strömgatan som lyckad. Den åtta minuter långa slingan med information och företags logotyper visades mer än 1.000 gånger på husgaveln vid Amvrosias restaurang.

Ungdomskommittén har genomfört en teckningstävling på temat ”vänner” med ett antal deltagande klasser årskurs 4-7. Vinnande bidrag hade en grupp elever på Lendahlsskolan gjort och fick med det ett bidrag på 3.000 kr till klasskassan. Även två andra grupper från Noltorpskolan och Lendahlsskolan belönades med bidrag till sina klasskassor. Det vinnande bidrag har senare gått vidare till Sverigefinal. Ungdomskommittén går i december ut med information om lions internationella ungdomsläger nästa sommar. Man hoppas kunna få fram några intresserade ungdomar som kan representera klubben och Lions Sverige vid ett internationellt läger.

Julgranskommittén jobbar tillsammans med Affärshuset Vimpeln med årets upplaga av julgranarna i Vimpeln, där företag, föreningar m.fl. kan köpa in sig på en gran. Nettot av aktiviteten går till klubbens stöttning av ungdomar.

Luciakommittén kunde meddela att vi har fått ihop en välsjungande luciagrupp, där lucia blivit krönt i Landskyrkan och deltagit i Tomteparaden. Nu börjar en intensiv period med lussande på lasarettet, på äldreboenden, hos föreningar och på företag m.m. 100.000 kr av de medel klubben får in på aktiviteten är redan reserverade till julgåvor som Beredningskommittén har som uppgift att distribuera ut till behövande via kuratorer, skolsköterskor, diakoner m.fl.

Beredningskommittén meddelade också att de under november beviljat hjälp till enskilda sökande motsvarande 7.000 kr och innan det var dags att avsluta mötet togs beslut om att bidra till Lerumsklubbens ”Vinterskogsläger” under sportlovet med ungdomar med funktionsvariationer och scouter från Lerum. Slutligen togs ett beslut om att ge 25.000 kr till Barndiabetesfonden, som bidrag till forskningen kring diabetes 1, även kallad barndiabetes.

”Fan va ful du e!”

Chockerande. Eller hur? Att inte alla barn ska få känna sig lika fina och värdefulla.

För fjärde året i rad samarbetar Vimpeln och Lions i Alingsås för att göra Alingsås till en bättre plats för alla våra barn och ungdomar.

I år används pengarna i ”Julgransprojektet” till att förebygga mobbning och utanförskap. I alla dess former. Om du tycker som vi, då kan ditt företag ta ställning och bidra till att utsatta barn och ungdomar också får känna sig som en i gänget. Hjälp oss i vårt arbete genom att sponsra en julgran på Vimpeln under julen.

I sponsorpaketen (3500kr eller 5000kr) ingår:
• En gran att dekorera.
• Vid varje gran sätts en golvdekal med företagets namn och logotyp.
• Varje sponsor erbjuds ett tillfälle under 2019 att presentera sin verksamhet på Vimpeln.

Du bokar din gran genom att fylla i formulär här eller…

… skicka ett mail till: julgran@lionsalingsas.se

Märk ditt mail med:
• Ditt eller företagets namn
• Kontaktperson
• Fakturaadress

Glöm inte att skicka med er logotyp, helst i .eps eller .ai format.

(Och behöver ni hjälp med att dekorera er gran så fixar vi det)

Med vänliga hälsningar

Vimpeln och Lions Club Alingsås


Mjukislejon till ambulanserna

Med jämna mellanrum förser Lions Club ambulanssjukvården och Akuten på Alingsås Lasarett med mjukisdjur i form av lejon. I höst var det dags för en ny leverans som tacksamt togs emot. Mjukislejonen har en lugnande effekt på de barn som på olika sätt kommer i kontakt med sjukvården.

På bilden lämnar klubbens president, Johan Melin. och Gabrielle Zwart över ett antal mjukislejon till ambulanssjukvårdens Sara Gull och hennes dotter. 

Årets ljusvägg

Ett stort tack till de företag som stöttat årets upplaga av Lions ljusvägg.

Ljusväggen har under fem veckor under årets ljusaktivitet projicerats på väggen mot Restaurang Amvrosia på Norra Strömgatan. En 7,5 minuter bildpresentation med företagens logotyper har inte enbart varit ett av inslagen i Lights in Alingsås utan även gett ett bra tillskott till Lions Clubs hjälpkassa. Så ett stort tack för detta samarbete!

 

Årets luciagrupp är klar

Nu är årets luciatrupp klar. Sju positiva flickor med fina röster kommer att i vanlig ordning lysa upp och sprida glädje i decembermörkret. Årets trupp består av Linnéa Sundas-Rosenius, Anna Hjortstam, Ella Rowlands, Agnes Svantesson, Tindra Richards, Karin Eriksson och Anna Gerdin. Närmast väntar en period av sångträning innan det är dags för skarpt läge med massa besök från 2 december.

Mest intensivt blir det i samband med Tomteparaden och kring luciadagen, 12-14 december.  Omröstning kring vem som ska få bära luciakronan startar inom kort och sedan väntar kröning i Landskyrkan den 30 november. Arrangemanget är i vanlig ordning ett samarbete mellan Lions Club Alingsås och Alingsås Tidning.

Presidentbyte på augustimötet


Fredag 24 augusti var starten för nya verksamhetsåret och första månadsmötet under ledning av klubbens nye president Johan Melin. Efter att förre preidenten Jaap Zwart överlämnat ordförandeklubban till Johan var det dags att gå igenom agendan.
Under sommaren hade det inkommit ett antal ärenden. Efter Beredningskommitténs genomgång beslöts att bifalla ett antal av dem och slutsumman hamnade på 12.000 kr. Andra centrala projekt som beslöts om var att stötta brunnsborring i byar i Somalia och projektet ”De glömda barnen”, en hjälpsatsning med byggande av skolmoduler m.m. i Adanadistriktet i Turkiet, nära Syriska gränsen. Där finns flera hundratusen syriska familjer som flytt och turkiska volontärer jobbar med att de skall ha ett drägligt liv och barnen skall få möjlighet att gå i skola. Leif Niord, tidigare medlem i alingsåsklubben är djupt inblandad i detta arbete.

I övrigt rapporterade Ljusväggskommittén att de är igång med förberedelser för den traditionella ljusväggen på Norra Strömgatan i samband med Lights in Alingsås, och Ungdomskommittén kommer att erbjuda grundskolornas åk 5-7 att delta i Lions internationella teckningstävling på temat fred. Inbjudan till skolorna kommer mot slutet av september.

Med det avslutade Johan Melin årets första månadsmöte.

Top