Lions decembermöte

130.000 kr till julgåvor

Vid Lions decembermöte kunde klubben konstatera att summan för årets julgåvor till behövande i Alingsås på 130.000 kr hade med råge samlats in under de första två veckorna i december. Cirka 174.000 kr hamnade det på. Det var Alingsås Lucia som tillsammans med Lions fått in den summan när de varit ute och lussat i föreningar, på företag, på restauranger, Alingsås lasarettet och vårdinrättningar. Ett 80-tal framträdanden hanns med under de intensiva veckorna och lusseaktiviteten avslutades på decembers månadsmöte med att flickorna lussade för lejonen och föräldrar och syskon som var inbjudna. Luciageneralen Anders Lundgren gav luciatruppen högsta betyg för de två veckornas intensiva arbete och tackade flickorna för arbetet de lagt ner och hälsade de välkomna om ett år att delta i rekryteringen av nästa års luciatrupp.

En annan aktivitet har genomförts i handelshuset Vimpeln tillsammans med ledningen för Vimpeln. Företag och föreningar har kunnat köpa in sig på de granar som finns uppställda och förgyller den långa gången i Vimpeln. Det har medfört ett välkommet tillskott till Lions hjälpkassa.

Med denna information tackade årets president Joakim Palmgren, lejonen för förnämliga insatser under andra halvåret och önskade alla en god jul innan han avstutade mötet.

Alingsås Lucia kröningen 2019

Den 29 november kröntes Alingsås Lucia. Se ovan.

Lions i Alingsås – Julgran

Sponsra en Julgran

För femte året i rad samarbetar Vimpeln och Lions i Alingsås för att göra Alingsås till en bättre plats för alla våra barn och ungdomar.

I år används pengarna i ”Julgranspro-jektet” till att göra livet lite bättre för behövande familjer i Alingsås, där vardagen är en kamp för att få ekonomin att gå ihop. De insamlade pengarna administreras av Lions Club Alingsås och behövande kan söka bidrag till vardagliga behov som att t ex köpa nya eller kläder mm.

Om du tycker som vi, då kan ditt företag ta ställning och bidra till att utsatta barn och ungdomar också får känna sig som en i gänget. Hjälp oss i vårt arbete genom att sponsra en julgran på Vimpeln under julen.  

Läs mer här…

Lucia med tärnor och sprider både glädje, ljus och värme

Det är det 25:e året som Lions Club Alingsås arrangerar denna så uppskattade Luciaaktivitet.
I mörka december månad så kommer Lucia med tärnor och sprider både glädje, ljus och värme till
såväl äldreboenden, företag, sjukhuset samt till föreningar under en två-veckors period.

Det blir cirka 100 framträdanden av dessa ambitiös och duktiga tjejer. Medlen som samlas
in blir julgåvor till dom allt för många som lever i Alingsås skuggsamhälle.
Det känns oerhört bra att vi i Lions kan göra skillnad för så många.

För Luciabesök kontakta Tommy Grapenholm
tommy.grapenholm@gmail.com
070-773 55 47

Alingsås Lucia 2019

Olivia Larsson Alingsås Lucia 2019

Under söndagseftermiddagen den 24 november fick en mycket glad och överraskad Olivia Larsson besök av Anders Lundgren och Pär Wiger, som representerar Luciakommittén i Lions Club i Alingsås. Anledningen till deras besök var att gratulera henne till att blivit utsedd till Alingsås Lucia 2019 av Alingsåsarna.

Bland de 940 inlämnade röstsedlarna som var oerhört jämt fördelade, vägde det till slut över till Olivias fördel. 

Nu på fredag den 29 november kl. 19.00 sker själva kröningen i Christinae Kyrka i Alingsås. 

Varmt välkommen!


Läs alla inlägg om Lucia här!

Ljuhlibkjhb

25.000 kr till Lions cancerfond Väst

Lions Club Alingsås överlämnade vid en ceremoni i fredagskväll en gåva på 25.000 kr till Lions Canerfond Väst. Fonden är en ideell insamlingsstiftelse som startades av lionklubbarna i västra Sverige år 2010 och insamlade medel satsas i patientnära cancerforskning. Cirka tre miljoner kronor har samlats in från starten och bidragen kommer förutom från lionklubbarna även som minnesgåvor, donationer och testamenten.
Bidraget från alingsåsklubben bestod av överskottet från Ankjoggen under Potatisfestivalen och lite tillskott från klubbkassan.

Innan checken överlämnades från klubben genom Per Wiger till Lars Göran Larsson som är lions representant i fondstyrelsen, hade publiken fått en summering av läget för lasarettsbygget av Per Wiger, som är chefläkare. Professor Per Karlsson, överläkare på Onkologiska kliniken på Sahlgrenska sjukhuset berättade om sin forskning inom bröstcancerområdet och publiken fick ställa frågor kring vad som är på gång inom bröstcancervården. Per Karlsson avslutade med att betona vikten av den patientnära bröstcancerforskningen inom sjukvården i Västsverige där medel från Lions Cancerfond Väst har en stor betydelse.
På bilden: Per Wiger överlämnar gåvan tillLars-Göran Larsson

Kröning av Alingsås Lucia 2019

Kröningen av Alingsås Lucia sker i Christine Kyrka den 29 november kl.19.00Ta med nära och kära och lyssna på de traditionella och stämningsfulla luciasångerna i en lugn och varm atmosfär samtidigt som ni får lite adventskänsla.

Ingen föranmälan men kom i tid då det brukar vara ont om platser.Se vår film från 2018 års kröning här.

Föreläsning av Per Karlsson, chefsläkare och professor i onkologi vid Sahlgrenska Universitets Sjukhuset

För att skapa ökad förståelse för Cancerfond i Väst och aktuell cancerforskning har vi bjudit in Per Karlsson som är chefläkare och professor i onkologi på Sahlgrenska Universitets Sjukhuset. Han kommer att hålla en föreläsning med titeln ”Aktuell bröstcancerforskning” på Alingsås lasarett fredagen 15/11 kl. 18.00-19.00.

Föreläsning: ”Aktuell bröstcancerforskning”, Per Karlsson
När: Fredagen 15/11 kl. 18.00-19.00
Var: Alingsås lasarett – aulan Briljanten

Anmälan görs här! 

Varmt välkommen!

Årets luciatrupp är uttagen

Alingsås sextionde luciatrupp är nu uttagen. Det skedde fredagen 25 oktober då ett antal intresserade ungdomar visade upp sina sångarkonster för en jury som bestod av Åsa Backhans musiklärare, Freja Rankin från fjolårets luciagrupp, Jonas Ericsson köpmannaföreningen och Curt Nermark Lions Club.

De åtta utvalda är Ylfa Eir Gudnadottir, Ingrid Larsson, Vilma Erlandsson, Olivia Larsson, Tindra Rosén, Julia Melin, Amanda Ottosson och Agnes Johnsson.

Lions Club Alingsås står för arrangemanget som klubben ansvarat för i 25 år. Närmaste tiden handlar om sångträning för flickorna, röstning på stan, korandet av lucia 29 november i Christinae kyrka och Tomteparaden innan det blir dags för ett par intensiva veckor med lussande i december.

Årets lussegeneral Anders Lundgren är mycket nöjd med att klubben fått ihop en luciatrupp med åtta välsjungande och positiva tjejer. Många alingsåsare kommer att få fina upplevelser framöver när Alingsås lucia kommer med ljus och sång i decembermörkret.

Mjukislejon till Akuten

200 små mjukislejon har överlämnats till akutsjukvården på Alingsås lasarett. Fyra lionsklubbar i lasarettets upptagningsområde, LC Alingsås, LC Vårgårda, LC Herrljunga och LC Bjärke har samarbetat i aktiviteten och de små gosedjuren gör stor nytta som tröstare för små barn som kommer i kontakt med akuten. Enligt Camilla Etteborn och Maria Lycksander som båda jobbar på akuten ges gosedjuren till barn som upplevt något traumatiskt och jobbigt och lejonen har en lugnande effekt. Förutom akuten får även ambulanssjukvården och IVA gosedjur.

På bilden ses från vänster Anders Hüllert, Camilla Etteborn, Jörgen Olsson, Marie Lycksander och Per-Inge Bengtsson.

Top