Alingsås Lucia kröningen 2019

Den 29 november kröntes Alingsås Lucia. Se ovan.

Lions i Alingsås – Julgran

Sponsra en Julgran

För femte året i rad samarbetar Vimpeln och Lions i Alingsås för att göra Alingsås till en bättre plats för alla våra barn och ungdomar.

I år används pengarna i ”Julgranspro-jektet” till att göra livet lite bättre för behövande familjer i Alingsås, där vardagen är en kamp för att få ekonomin att gå ihop. De insamlade pengarna administreras av Lions Club Alingsås och behövande kan söka bidrag till vardagliga behov som att t ex köpa nya eller kläder mm.

Om du tycker som vi, då kan ditt företag ta ställning och bidra till att utsatta barn och ungdomar också får känna sig som en i gänget. Hjälp oss i vårt arbete genom att sponsra en julgran på Vimpeln under julen.  

Läs mer här…

Lucia med tärnor och sprider både glädje, ljus och värme

Det är det 25:e året som Lions Club Alingsås arrangerar denna så uppskattade Luciaaktivitet.
I mörka december månad så kommer Lucia med tärnor och sprider både glädje, ljus och värme till
såväl äldreboenden, företag, sjukhuset samt till föreningar under en två-veckors period.

Det blir cirka 100 framträdanden av dessa ambitiös och duktiga tjejer. Medlen som samlas
in blir julgåvor till dom allt för många som lever i Alingsås skuggsamhälle.
Det känns oerhört bra att vi i Lions kan göra skillnad för så många.

För Luciabesök kontakta Tommy Grapenholm
tommy.grapenholm@gmail.com
070-773 55 47

Alingsås Lucia 2019

Olivia Larsson Alingsås Lucia 2019

Under söndagseftermiddagen den 24 november fick en mycket glad och överraskad Olivia Larsson besök av Anders Lundgren och Pär Wiger, som representerar Luciakommittén i Lions Club i Alingsås. Anledningen till deras besök var att gratulera henne till att blivit utsedd till Alingsås Lucia 2019 av Alingsåsarna.

Bland de 940 inlämnade röstsedlarna som var oerhört jämt fördelade, vägde det till slut över till Olivias fördel. 

Nu på fredag den 29 november kl. 19.00 sker själva kröningen i Christinae Kyrka i Alingsås. 

Varmt välkommen!


Läs alla inlägg om Lucia här!

Ljuhlibkjhb

Kröning av Alingsås Lucia 2019

Kröningen av Alingsås Lucia sker i Christine Kyrka den 29 november kl.19.00Ta med nära och kära och lyssna på de traditionella och stämningsfulla luciasångerna i en lugn och varm atmosfär samtidigt som ni får lite adventskänsla.

Ingen föranmälan men kom i tid då det brukar vara ont om platser.Se vår film från 2018 års kröning här.

Föreläsning av Per Karlsson, chefsläkare och professor i onkologi vid Sahlgrenska Universitets Sjukhuset

För att skapa ökad förståelse för Cancerfond i Väst och aktuell cancerforskning har vi bjudit in Per Karlsson som är chefläkare och professor i onkologi på Sahlgrenska Universitets Sjukhuset. Han kommer att hålla en föreläsning med titeln ”Aktuell bröstcancerforskning” på Alingsås lasarett fredagen 15/11 kl. 18.00-19.00.

Föreläsning: ”Aktuell bröstcancerforskning”, Per Karlsson
När: Fredagen 15/11 kl. 18.00-19.00
Var: Alingsås lasarett – aulan Briljanten

Anmälan görs här! 

Varmt välkommen!

Årets luciatrupp är uttagen

Alingsås sextionde luciatrupp är nu uttagen. Det skedde fredagen 25 oktober då ett antal intresserade ungdomar visade upp sina sångarkonster för en jury som bestod av Åsa Backhans musiklärare, Freja Rankin från fjolårets luciagrupp, Jonas Ericsson köpmannaföreningen och Curt Nermark Lions Club.

De åtta utvalda är Ylfa Eir Gudnadottir, Ingrid Larsson, Vilma Erlandsson, Olivia Larsson, Tindra Rosén, Julia Melin, Amanda Ottosson och Agnes Johnsson.

Lions Club Alingsås står för arrangemanget som klubben ansvarat för i 25 år. Närmaste tiden handlar om sångträning för flickorna, röstning på stan, korandet av lucia 29 november i Christinae kyrka och Tomteparaden innan det blir dags för ett par intensiva veckor med lussande i december.

Årets lussegeneral Anders Lundgren är mycket nöjd med att klubben fått ihop en luciatrupp med åtta välsjungande och positiva tjejer. Många alingsåsare kommer att få fina upplevelser framöver när Alingsås lucia kommer med ljus och sång i decembermörkret.

Lions Alingsås Ankjogg 2019

Nedan presenteras de 15 vinnande numren i 2019 års ankjogg.
En av höjdpunkterna under den årliga Potatisfestivalen i Alingsås är Ankjoggen, som äger rum kl 13.00 på lördagen mellan broarna över Lillån vid torgen mitt i stan. 1500 numrerade plastankor släpps från en skopa vid ena bron och de första 15 ankorna som går in i målfållan 50 meter längre bort vid Torgbron lyckliggör de som satsat på dem. Presentkort med olika valörer utgör priserna. Mycket folk brukar samlas för att se alla ankorna och efter ca 15 minuter brukar det spännande eventet vara klart. Nettot från aktiviteten går till Lions Cancerfond Väst som stöttar den patientnära cancerforskningen i Västsverige.

Tack för att du var med och stöttade vår hjälpverksamhet!

2019 års Ankjogg slutade enligt nedan:

Vinst nr Lottens
nummer
Värde
1 288 Presentkort Elgiganten 5000 kr
2 158          Presentkort Elgiganten 3000 kr
3 736          Presentkort Elgiganten 1000 kr
4 463 Presentkort ICA
Maxi Alingsås 500 kr
5 1370         Presentkort ICA
Maxi Alingsås 500 kr
6 593       Presentkort ICA
Maxi Alingsås 500 kr
7 946     Presentkort ICA
Maxi Alingsås 500 kr
8 309         Presentkort ICA
Maxi Alingsås 500 kr
9 542       Presentkort ICA
Maxi Alingsås 500 kr
10 347         Presentkort ICA
Maxi Alingsås 500 kr
11 68       Presentkort ICA
Maxi Alingsås 500 kr
12 14       Presentkort ICA
Maxi Alingsås 500 kr
13 1354 Presentkort ICA
Maxi Alingsås 500 kr
14 1223     Presentkort ICA
Maxi Alingsås 500 kr
15 1333   Presentkort ICA
Maxi Alingsås 500 kr

Kontrollanter:
Kaj Näslund , Alingsås kommun
Tommy Grapenholm, Lions Alingsås

Några bilder från tidigare års event.

Månadsmöte april 2019

Vid Lions Alingsås senaste månadsmöte meddelade Beredningskommittén att ca 10 000 kr delats ut till privatpersoner med behov av bistånd och till grundsärskolan som vill låta eleverna delta i Göteborgs­varvets specialvarv. Ungdomskommittén har bestämt vem som skall få ungdomsstipendiet på 10 000 kr och som delas ut i samband med Potatisfestivalen. Man jobbar också med årets skolstipendier och har nu en utställning i ett av Sparbankens fönster med fredsaffischer. (Se tidigare inlägg här) Till Ambulanssjukvården och Akuten på lasarettet kommer klubben tillsammans med grannklubbarna köpa in mjukislejon. Mjukislejonen ger en lugnande effekt på barn som kommer i kontakt med sjukvården.
Årets president Johan Melin kunde också välkomna Peter Jansson in som ny medlem i klubben. Med det avslutades verksamhetsårets näst sista möte.

President Johan Melin välkomnar Peter Jansson som medlem i klubben under överinseende av faddern Lars Rosen.

Lions Ankjogg 2019

Ankjoggen – ett årligt välgörenhetsevent som går av stapeln mitt i centrum i kaféstaden Alingsås.
Varje år under juni månads Potatisfestival invaderas Lillån mellan Stora- och Lilla Torget av 1500 numrerade gula plastankor. Till varje plastanka hör ett ankcertifikat med tillhörande lottnummer. De ankor som kommer först i mål genererar fina priser till sina certifikatägare och alla insamlade medel går givetvis oavkortat till Lions hjälpverksamhet. Certifikaten går att köpa på Alingsås gator i samband med aktiviteten av glada Lionsmedlemmar i gula jackor med Lions-emblem.

Lördagen den 14 juni kl. 13.00 släpper vi loss våra ankor i Lillån. Efter en distans fångar vi upp ankorna i en målfålla, där vi ser vilken som vunnit.

Denna aktivitet som under åren har blivit något av en folkfest har hittills dragit in över EN MILJON 
kronor till Lions i Alingsås och de olika behjärtansvärda aktiviteter vi stödjer. Hela överskottet går till Lions Cancerfond Väst som stöder patientnära forskning i västsverige.

Dragningslista presenteras i Alingsås Tidning, i AlingsåsKuriren samt på webben www.lionsalingsas.se.

Lycka till !

Top