Ankjoggen 2022

Vinstlista för Ankjoggen 2022.

Grattis säger vi till följande certifikatsägare.


Vinsterna finns för utlämning hos Elgiganten, Vimpeln, Alingsås.

Vinst nr:

1 : 320
2 : 1432
3 : 881
4 : 3393
5 : 56
6 : 273
7 : 287
8 : 276
9 : 154
10 : 670
11 : 256
12 : 1055
13 : 331
14 : 176
15 : 664Kontrollanter. Kaj Näslund, Alingsås kommun

Tommy Grapenholm, Lions Club Alingsås

Publiceras i Alingsås Tidning, 14 juni och i Alingsåskuriren 15 juni.

Chicken Race 2022

Årets ”Chickenrace”, det klassiska rallyt för veteranmopeder i Alingsås, som Lions Club i Alingsås tagit över efter att Alingsås Motorveteraner lämnat över stafettpinnen, blev en riktig succé. Responsen från deltagarna efter racet var övervägande positivt.

Cirka 400 mopedentusiaster hade anmält sig till racet som gick av stapeln den 1 maj och var förlagd till vackra småvägar bland skogar, gårdar och ängar i Alingsås-Vårgårdatrakten. Start- och målplats var beläget vid Börjessons Lastbilar i Borgens industriområde.


Innan start fick deltagarna kaffe och fralla och när klockan slog tio släpptes mopedisterna iväg i grupper på ca 40-50 deltagare åt gången, allt för att sprida ut fältet och öka trafiksäkerheten. Utmed banans stäckning fanns tre stationer med kluriga tipsfrågor. Stationerna var bemannade med glada Lionsmedlemmar som såg till att allt löpte som som planerat. När deltagarna kom i mål några timmar senare bjöds de på korv med bröd och dricka innan det var dags för prisutdelning till de som lyckats få flest rätt på dagens alla frågor.

I samband med prisutdelningen spelade Natascha från Dnipro i Ukraina några ukrainska folksånger på fiol. Natascha hade kommit till Alingsås några veckor tidigare och ville på detta sätt visa sin tacksamhet till alla som stöttar de som drabbats av kriget i Ukraina. En fin avslutning på en hellyckad aktivitet, som redan nu är bestämd att återkomma nästa vår.

Nettot på aktiviteten, 51.000 kr går till hjälp till Ukraina, hälften till lokala ukrainaföreningen, hälften till Lions nationella insamling till Ukraina.

Redan då Lions Club i Alingsås beslutade att ta över racet bestämdes att alla insamlade medel skulle gå till att hjälpa flyktingar från krigets Ukraina. Många av de flyktingar som kommit till Alingsås under våren hjälpte till i förberedelserna till årets Chicken Race.

Det var många som förevigade evenemanget. En av dem var Jimmy Runsten som filmade racet och filmen finns på Youtube.
Klicka på länken: https://youtu.be

PS 1. Var det något vi missade i år? Berätta gärna lite om din upplevelse från årets Chicken Race! Vad var bra, vad kan vi förbättra och var det något vi glömde?
Lämna gärna din feedback här, positiv som negativ. 🙂

PS 2. Vill du få info om Chicken Race framöver, anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Klicka på bilden så öppnas den i nytt fönster,

Chicken Race 2022

Vi har härmed glädjen att meddela att Lions Club i Alingsås kommer att arrangera årets, och förhoppningsvis även framtida, Chicken Race i Alingsås.

Chicken Race 2022 kommer att gå av stapeln den 1 maj 2022 så skriv in det i din kalender redan nu!

Nu är anmälan öppen! Sedan 3april men följ oss på FB och prenumerera på vårt nyhetsbrev ( www.lionsalingsas.se/nyhetsbrev ) så ser vi till att ni får senaste informationen.

För biljett gå till chickenrace.se

Stort tack till dessa fantastiska företag!

För sjunde året i rad samarbetade Vimpel och Lions Cludb Alingsås och arrangerade ”Julgranskampanjen”. I år går alla insamlade pengar till att göra livet lite enklare för de familjer som inte riktigt får vardagsekonomin att gå ihop.

Vi vill rikta ett stort tack till de företag som var med och sponsrade en julgran i projektet, tillsammans samlade vi in hela 69.000 kronor.

Är du själv i behov av stöd, eller kanske känner någon som är det, så kan man söka bidrag på www.lionsalingsas.se

Alingsås lucia 2021


December är en intensiv tid för klubben med flera aktiviteter. Efter ett uppehåll i fjol, lyckades klubben rekrytera åtta ungdomar till årets Alingsås luciatrupp. Efter repetitioner under musikpedagog Lena Holts ledning var det dags för kröning i Christinae kyrka.

I år blev det Ida Andersson som utsågs av en grupp till Alingsås lucia 2021. Till sin hjälp har Ida tärnorna, Vilda Ekestena, Nora Nilsen, Alma Rowlands, Matilda Blixt, Alva Linusson, Emmy Hugosson och Lina Jonasson. Efter kröningen var det dags för det ”stora” arbetet, ett 50-tal framträdanden de följande två veckorna.

Något färre besök blev det jämfört med tidigare år då vi inte kunnat besöka äldreboenden, lasarettet, företags julbord och flera bostadsrättsföreningar beroende på covid-läget. Dock hoppas klubben få in medel motsvarande de 120.000 kr som ges ut till behövande inför
julen.

Länkarna nedan går till ett bildspel från kröningen i Christinae kyrka och till några framträdanden på luciadagens förmiddag.

Bildspel från kröningen i Christinae kyrka 2021

Film från några av luciadagens framträdanden 13 dec 2021

Tomteparad i Alingsås

28 november var det dags för en av årets höjdpunkter i Alingsås. Efter ett års uppehåll var det dags för skyltsöndagens höjdpunkt, tomteparaden, med orkestrar, utklädda föreningar, drillflickor och inte minst en bilkortege med bilar från Börjessonsbil.

I takluckorna stod våra luciatjejer och vid sidan gick lionsbröderna med facklor. Många tusen alingsåsare hade mött upp och efter ett varv i stan var det dags att äntra scenen på Stora Torget. Efter en presentation av aktiviteten och luciatruppen, vilket årets lussegeneral Pierre Hultstrand, stod för var det dags för allmänheten att lyssna på flickorna för första gången, Fyra härliga sånger bjöd flickorna på till en ivrigt applåderande publik.

Dags att boka Alingsås Lucia

Luciatruppens framträdanden här i Alingsås har varit och är fortfarande en lika uppskattad aktivitet. Traditionen hålls vid liv genom ett samarbete mellan Lions Club i Alingsås och Alingsåsarna själva.

Luciaaktiviteten sprider ljus, värme och skönsång på sjukhus, äldreboenden och vårdcentraler samt hos företag, restauranger, föreningar och liknande organisationer. I samband med besöken skramlar vi med våra bössor och swish-nummer för att samla in medel till vår hjälpverksamhet.

Lucia-arrangemanget brukar inbringade ca 150.000 kr per år som Lions Club i Alingsås därmed kan förmedla till behövande i form av tex. julgåvor till behövande familjer, barn och ungdomar i Alingsås. Allt enligt önskemål och fördelning av skolkuratorer, skolsköterskor , diakoner mfl.

Vill ni boka in ett besök av Alingsås Luciatrupp och därmed stötta vår verksamhet, kontakta vår Lucia-kommitté på telefon 0705-59 00 10 eller mejla oss på lucia@lionsalingsas.se


Läs mer om Alingsås Lucia

Sponsra en julgran på Vimpeln!

För 7:e året i rad samarbetar Vimpeln och Lions i Alingsås för att göra Alingsås till en bättre plats för alla våra barn och ungdomar. I år används pengarna i ”Julgransprojektet” till att göra livet lite bättre för behövande familjer i Alingsås, där vardagen är en kamp för att få ekonomin att gå ihop.

De insamlade pengarna administreras av Lions Club Alingsås och behövande kan söka bidrag till vardagliga behov som att t ex köpa nya vinterskor, kläder mm.

Om du tycker som vi, då kan ditt företag ta ställning och bidra till att utsatta barn och ungdomar också får känna sig som en i gänget.

Hjälp oss i vårt arbete genom att sponsra en julgran på Vimpeln under jul.

Kontaktperson angående försäljning av granarna:  anders.hullert@telia.comLions Alingsås söker luciatrupp

Nu satsar Lions Alingsås på att skapa årets luciatrupp. Nytt för i år är att vi avstår från att välja lucia, utan uppgiften kommer att utses på annat sätt. Vi vill också bredda truppen så att belastningen inte blir så hög på var och en.

Du som vill anmäla dig och sedan blir uttagen, kommer att få vara med en kul, viktig och intressant period med många framträdanden inför äldre människor inom äldreomsorgen, inför sjuka på lasaretten men också alingsåsare som arbetar på företag, i föreningar och på stan i Alingsås under ett par veckor i december. Du kommer att medverka till en trevlig stund med ljus, glädje och vacker musik.

Du som känner att detta kan vara något för dig, anmäler ditt intresse till Sven-Åke Erikson via mail, saerikson.ekonomikons@telia.com eller telefon 0705-590010.

Välkommen att anmäla dig!