Lions och MSB sänder familjetält till Turkiet

Lions i Sverige har tillsammans med MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) beslutat att skicka tält och filtar mm till Lions i Turkiet till ett värde för över två miljoner kronor för att hjälpa de drabbade områdena efter jordbävningskatastrofen i Turkiet och Syrien.

Söndagen den 12 februari genomfördes flygtransporten av MSB till Turkiet för distribution till de drabbade områdena.

Tälten är en donation från Lions Sverige där de lokala Lionsklubbar runt om i Sverige har samlat in pengar och gjort det möjligt att hjälpa de drabbade i Turkiet och Syrien.

Utöver detta mobiliserar den globala stiftelsen Lions Clubs International Foundation (LCIF) pengar, bland annat ett större katastrofanslag på USD 200 000, för att hjälpa Lions i Turkiet och i andra områden att återuppbygga sina lokala samhällen.

Se pressmeddelande från Lions Sverige här.

Se inlägg från MSB

Bild från MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap)Alingsås Lucia – Traditionen lever vidare

Luciatruppens framträdanden här i Alingsås har varit en uppskattad aktivitet under många år. Traditionen har hållits vid liv genom samarbete mellan Lions Club och Alingsåsarna själva.

Luciaaktiviteten sprider ljus, värme och skönsång på sjukhus, äldreboenden och vårdcentraler samt hos företag, restauranger, föreningar och liknande organisationer. I samband med besöken skramlar vi med våra bössor och swish-nummer för att samla in medel till vår hjälpverksamhet.

Tidigare års Luciaarrangemang innan pandemin brukar inbringa ca 150-180.000 kr, som Lions därmed kan förmedla till behövande. Julgåvor, som i år kommer att uppgå till 150.000 kr delades ut till behövande barn och ungdomar i Alingsås, allt enligt önskemål från och fördelning av skolkuratorer, skolsköterskor mfl.

Vill ni boka in ett besök av Alingsås Luciatrupp och därmed stötta vår verksamhet, kontakta vår Lucia-kommitté genom att fylla i förfrågan här på webben alt. ring oss på telefon 0705-59 00 10 eller mejla oss på lucia@lionsalingsas.se.

De medel som Lions inbringar i denna aktivitet används i sin helhet till hjälp för barn och ungdomar i Alingsåsområdet.

Sponsra en Julgran

För 8:e året i rad samarbetar Vimpeln och Lions i Alingsås för att göra Alingsås till en bättre plats för alla våra barn och ungdomar.

I år används pengarna i ”Julgransprojektet” till att göra livet lite bättre för behövande familjer i Alingsås, där vardagen är en kamp för att få ekonomin att gå ihop. Med tanke på kriget i Ukraina, den höga inflationen och de ökade mat- och elpriserna är kanske behovet större än någonsin.

De insamlade pengarna administreras av Lions Club Alingsås och behövande kan söka bidrag till vardagliga behov, som nu inför vintern kan vara ett par vinterskor, en jacka, varma kläder, mm. och bidragen, i form av presentkort på Vindens Second Hand, Röda Korset Second hand eller på ICA Maxi i Alingsås. Presentkorten delas ut via diakoner, skolsköterskor m.fl. så att vi med säkerhet vet att hjälpen når fram.

Om du tycker som vi, då kan ditt företag ta ställning och bidra till att utsatta barn och ungdomar också får känna sig som en i gänget. Hjälp oss i vårt arbete genom att sponsra en julgran på Vimpeln under julen.

Gör anmälan här!

Lions Ljusvägg 2022

Var med och lys upp tillvaron för de Alingsåsare som har det mörkt just nu…

… genom er medverkan på Lions Ljusvägg.    

Nu när sommaren är över och höstmörkret lägger sig över Alingsås så har vi alltid Lights in Alingsås att se fram emot, ett event som lyser upp när det är blir mörkt ute. 

Men det är många Alingsåsare vars tillvaro är mörk på riktigt  och som behöver se ett litet ljus i tillvaron. Ekonomin räcker helt enkelt inte till av olika anledningar och det är där vi i Lions kan hjälpa* till med presentkort hos exempelvis Vinden, Röda korset eller hos Maxi i Alingsås. (* efter noga genomgången ansökan)

Det kan vara en familj eller ensamstående förälder som behöver skor eller kläder till barnen inför vintern, någon som drömmer om en cykel, en säng eller kanske ett par idrottsskor, om än begagnade, men där ekonomin sätter stopp men det kan även vara en åldersrik pensionär som önskar lite guldkant på tillvaron. 

Det är många som inte klarar sig ekonomiskt och vi räknar med att vi kommer få fler ansökningar nu när inflation, mat- och elpriser slår i taket. 

Gå till anmälningsidan och läs mer.

Ankjoggen 2022

Vinstlista för Ankjoggen 2022.

Grattis säger vi till följande certifikatsägare.


Vinsterna finns för utlämning hos Elgiganten, Vimpeln, Alingsås.

Vinst nr:

1 : 320
2 : 1432
3 : 881
4 : 3393
5 : 56
6 : 273
7 : 287
8 : 276
9 : 154
10 : 670
11 : 256
12 : 1055
13 : 331
14 : 176
15 : 664Kontrollanter. Kaj Näslund, Alingsås kommun

Tommy Grapenholm, Lions Club Alingsås

Publiceras i Alingsås Tidning, 14 juni och i Alingsåskuriren 15 juni.

Chicken Race 2022

Årets ”Chickenrace”, det klassiska rallyt för veteranmopeder i Alingsås, som Lions Club i Alingsås tagit över efter att Alingsås Motorveteraner lämnat över stafettpinnen, blev en riktig succé. Responsen från deltagarna efter racet var övervägande positivt.

Cirka 400 mopedentusiaster hade anmält sig till racet som gick av stapeln den 1 maj och var förlagd till vackra småvägar bland skogar, gårdar och ängar i Alingsås-Vårgårdatrakten. Start- och målplats var beläget vid Börjessons Lastbilar i Borgens industriområde.


Innan start fick deltagarna kaffe och fralla och när klockan slog tio släpptes mopedisterna iväg i grupper på ca 40-50 deltagare åt gången, allt för att sprida ut fältet och öka trafiksäkerheten. Utmed banans stäckning fanns tre stationer med kluriga tipsfrågor. Stationerna var bemannade med glada Lionsmedlemmar som såg till att allt löpte som som planerat. När deltagarna kom i mål några timmar senare bjöds de på korv med bröd och dricka innan det var dags för prisutdelning till de som lyckats få flest rätt på dagens alla frågor.

I samband med prisutdelningen spelade Natascha från Dnipro i Ukraina några ukrainska folksånger på fiol. Natascha hade kommit till Alingsås några veckor tidigare och ville på detta sätt visa sin tacksamhet till alla som stöttar de som drabbats av kriget i Ukraina. En fin avslutning på en hellyckad aktivitet, som redan nu är bestämd att återkomma nästa vår.

Nettot på aktiviteten, 51.000 kr går till hjälp till Ukraina, hälften till lokala ukrainaföreningen, hälften till Lions nationella insamling till Ukraina.

Redan då Lions Club i Alingsås beslutade att ta över racet bestämdes att alla insamlade medel skulle gå till att hjälpa flyktingar från krigets Ukraina. Många av de flyktingar som kommit till Alingsås under våren hjälpte till i förberedelserna till årets Chicken Race.

Det var många som förevigade evenemanget. En av dem var Jimmy Runsten som filmade racet och filmen finns på Youtube.
Klicka på länken: https://youtu.be

PS 1. Var det något vi missade i år? Berätta gärna lite om din upplevelse från årets Chicken Race! Vad var bra, vad kan vi förbättra och var det något vi glömde?
Lämna gärna din feedback här, positiv som negativ. 🙂

PS 2. Vill du få info om Chicken Race framöver, anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Klicka på bilden så öppnas den i nytt fönster,

Chicken Race 2022

Vi har härmed glädjen att meddela att Lions Club i Alingsås kommer att arrangera årets, och förhoppningsvis även framtida, Chicken Race i Alingsås.

Chicken Race 2022 kommer att gå av stapeln den 1 maj 2022 så skriv in det i din kalender redan nu!

Nu är anmälan öppen! Sedan 3april men följ oss på FB och prenumerera på vårt nyhetsbrev ( www.lionsalingsas.se/nyhetsbrev ) så ser vi till att ni får senaste informationen.

För biljett gå till chickenrace.se