Alingsås Lucia – Traditionen lever vidare

Luciatruppens framträdanden här i Alingsås har varit en uppskattad aktivitet under många år. Traditionen har hållits vid liv genom samarbete mellan Lions Club och Alingsåsarna själva.

Luciaaktiviteten sprider ljus, värme och skönsång på sjukhus, äldreboenden och vårdcentraler samt hos företag, restauranger, föreningar och liknande organisationer. I samband med besöken skramlar vi med våra bössor och swish-nummer för att samla in medel till vår hjälpverksamhet.

Tidigare års Luciaarrangemang innan pandemin brukar inbringa ca 150-180.000 kr, som Lions därmed kan förmedla till behövande. Julgåvor, som i år kommer att uppgå till 130.000 kr delades ut till behövande barn och ungdomar i Alingsås, allt enligt önskemål från och fördelning av Alingsås skolkuratorer, skolsköterskor mfl.

Vill ni boka in ett besök av Alingsås Luciatrupp och därmed stötta vår verksamhet, kontakta vår Lucia-kommitté genom att fylla i förfrågan här på webben alt. ring oss på telefon 0705-59 00 10 eller mejla oss på lucia@lionsalingsas.se.

De medel som Lions inbringar i denna aktivitet används i sin helhet till hjälp för barn och ungdomar i Alingsåsområdet.

Nya medlemmar i klubben

Under årets första möte för hösten 2023 valdes två nya medlemmar in i klubben.
Vi önskar Jonas och Thomas varmt välkomna.

Med dessa två inval i klubben är vi nu över 30 medlemmar. Väldigt roligt att så många vill vara med och arbeta i Lions Alingsås verksamhet för att stötta Alingsås, Sverige och övriga världen med de insatser som Lions Club kan ställa upp med. ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”.

Jonas Norberg, Pierre Hultstrand (LP), Thomas Pettersson och Andreas Palmgren.

Ankjoggen 2023

På lördag under Potatisfestivalen dvs den 17 juni klockan 13,00 släpper vi ut 1.500 st plastankor i Lillån i centrala Alingsås. Efter en distans på ca 40 meter fångar vi upp ankorna i en målfålla, där vi ser vilka som har vunnit fina priser till ett totalt värde av över 18 000 kr.

Varje anka har ett nummer. Överensstämmer numret på ditt ankcertifikat med numret på någon av de första 20 ankorna i mål. DÅ ÄR DU EN VINNARE!

För att vinna förutsätter att du har ett Ankcertifikat i din ägo. Ankcertifikat kan köpas av Lions Clubs Alingsås medlemmar under fredag 16/6 mellan kl. 17-19 och lördag förmiddag 10.30-13.00 och kostar 25.- st.

För de som vill köpa in ett större antal dvs 100 ankcertifikat eller fler, mejla till anmalan@lionsalingsas.se senast torsdag kl. 15.00.

Vinstlista
1:a pris6 000.-Presentkort Alingsås Handel
2:a pris 3 000.- Presentkort Alingsås Handel
3 :e pris 1 250.- Presentkort Alingsås Handel
4:e-20:e pris500.- Presentkort ICA MAXI Alingsås

Denna aktivitet som under åren har blivit något av en folkfest har hittills dragit in över EN MILJON kronor till Lions Club i Alingsås. Hela överskottet går till Lions Cancerfond Väst som stöder patientnära forskning i västsverige. Läs mer på www.lionscancerfond.se

Dragningslista presenteras vid målgång och här på vår webbsida www.lionsalingsas.se

Vinster avhämtas senast 2023-07-31 hos Tremark Herrmode, Kungsgatan, Alingsås. Ej avhämtade vinster tillfaller Lions Club Alingsås.

Ankjoggen 2023 sponsras av Alingsås Handel (106 butiker i samverkan) samt Maxi Ica Stormarknad i Alingsås och Snabbtryckeriet Alingsås AB.

Lotteriansvarig: Tommy Grapenholm, Lions Club, Alingsås
Tillståndsmyndighet: Alingsås kommun, kontrollant: Kaj Näsman

Lions och MSB sänder familjetält till Turkiet

Lions i Sverige har tillsammans med MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) beslutat att skicka tält och filtar mm till Lions i Turkiet till ett värde för över två miljoner kronor för att hjälpa de drabbade områdena efter jordbävningskatastrofen i Turkiet och Syrien.

Söndagen den 12 februari genomfördes flygtransporten av MSB till Turkiet för distribution till de drabbade områdena.

Tälten är en donation från Lions Sverige där de lokala Lionsklubbar runt om i Sverige har samlat in pengar och gjort det möjligt att hjälpa de drabbade i Turkiet och Syrien.

Utöver detta mobiliserar den globala stiftelsen Lions Clubs International Foundation (LCIF) pengar, bland annat ett större katastrofanslag på USD 200 000, för att hjälpa Lions i Turkiet och i andra områden att återuppbygga sina lokala samhällen.

Se pressmeddelande från Lions Sverige här.

Se inlägg från MSB

Bild från MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap)