Chicken Race 2022

Årets ”Chickenrace”, det klassiska rallyt för veteranmopeder i Alingsås, som Lions Club i Alingsås tagit över efter att Alingsås Motorveteraner lämnat över stafettpinnen, blev en riktig succé. Responsen från deltagarna efter racet var övervägande positivt.

Cirka 400 mopedentusiaster hade anmält sig till racet som gick av stapeln den 1 maj och var förlagd till vackra småvägar bland skogar, gårdar och ängar i Alingsås-Vårgårdatrakten. Start- och målplats var beläget vid Börjessons Lastbilar i Borgens industriområde.


Innan start fick deltagarna kaffe och fralla och när klockan slog tio släpptes mopedisterna iväg i grupper på ca 40-50 deltagare åt gången, allt för att sprida ut fältet och öka trafiksäkerheten. Utmed banans stäckning fanns tre stationer med kluriga tipsfrågor. Stationerna var bemannade med glada Lionsmedlemmar som såg till att allt löpte som som planerat. När deltagarna kom i mål några timmar senare bjöds de på korv med bröd och dricka innan det var dags för prisutdelning till de som lyckats få flest rätt på dagens alla frågor.

I samband med prisutdelningen spelade Natascha från Dnipro i Ukraina några ukrainska folksånger på fiol. Natascha hade kommit till Alingsås några veckor tidigare och ville på detta sätt visa sin tacksamhet till alla som stöttar de som drabbats av kriget i Ukraina. En fin avslutning på en hellyckad aktivitet, som redan nu är bestämd att återkomma nästa vår.

Nettot på aktiviteten, 51.000 kr går till hjälp till Ukraina, hälften till lokala ukrainaföreningen, hälften till Lions nationella insamling till Ukraina.

Redan då Lions Club i Alingsås beslutade att ta över racet bestämdes att alla insamlade medel skulle gå till att hjälpa flyktingar från krigets Ukraina. Många av de flyktingar som kommit till Alingsås under våren hjälpte till i förberedelserna till årets Chicken Race.

Det var många som förevigade evenemanget. En av dem var Jimmy Runsten som filmade racet och filmen finns på Youtube.
Klicka på länken: https://youtu.be

PS 1. Var det något vi missade i år? Berätta gärna lite om din upplevelse från årets Chicken Race! Vad var bra, vad kan vi förbättra och var det något vi glömde?
Lämna gärna din feedback här, positiv som negativ. 🙂

PS 2. Vill du få info om Chicken Race framöver, anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Klicka på bilden så öppnas den i nytt fönster,